Lafionas - TeWarskip


In het noorden van Lesbos ligt het bergdorpje Lafionas, met een weids uitzicht op de baai van Petra. 'Te Warskip' ligt niet ver van de kern van dit rustieke dorpje. Nabij gelegen traditionele kafeneons bieden een spectaculair uitzicht over de vallei naar het zuiden en de baai van Petra in het noorden. Het huis 'Te Warskip' is in originele Griekse stijl opgetrokken, met behoud van authenticiteit smaakvol ingericht en voorzien van moderne faciliteiten.

 

Op de begane grond bevindt zich de slaapruimte met een tweepersoonsbed, een sanitaire eenheid met wastafel, toilet en regendouche. De bedbank onder de trap kan worden uitgeschoven tot een bed voor 2 personen. Een originele Noorse houtkachel beschikt over voldoende capaciteit om het huis indien nodig te verwarmen. In de open kastruimte is een bescheiden TV-scherm geïnstalleerd, voor ontvangst van Griekse en satellietzenders (waaronder BVN). 

 

De open trap leidt naar de bovenverdieping met een geïsoleerd dak en authentieke balkenstructuur, een goed-uitgeruste keuken met geïntegreerde wasmachine. Het eetkamergedeelte is voorzien van een tweezitsbank en een Fatboy zitkussen. Op deze verdieping bevindt zich ook de air-conditioning, die zowel voor verwarming als koeling kan dienen. Het gevelbrede balkon is voorzien van een eenvoudige barbecue en een opvouwbare wasdroger. Ook een centrifuge behoort tot het inventaris.

 

Behalve de dorpscafés´ met eetgelegenheid is er een kleine supermarkt. Een autorit van nauwelijks 10 minuten leidt naar de kustplaats Petra, met zijn stranden en ruime keuze aan terrassen, restaurants en gevarieerde middenstand. Te Warskip biedt het hele jaar door een uitstekende verblijfs- en uitvalsbasis voor zowel rustzoekers als liefhebbers van actieve vakanties, in klein gezelschap of familieverband. Een aantal fraaie wandelingen start om de hoek van de deur of bieden aansluiting op andere gemarkeerde wandelingen in de nabije omgeving. Om (het noorden van) Lesbos nader te ontdekken, is een huurauto aan te bevelen.

 

'Te Warskip' is te boeken voor maximaal 4 personen. De prijs varieert (seizoenafhankelijk) van € 245 tot € 315 per week, o.b.v. twee personen. Voor verblijf van meer dan 7 dagen geldt een korting van 10%. Elektriciteit en stookhout wordt naar verbruik berekend. De kosten voor de eindschoonmaak bedragen € 50,- Lokatie