Lafionas - Am Alex


Lafionas is een bergdorpje in het noorden van het eiland en kijkt uit over de baai van Petra. ‘Am Alex’ is een traditioneel stenen huis, dat de afgelopen jaren smaakvol en met behoud van authenticiteit is verbouwd. Op de benedenverdieping bevindt zich de open keuken en het woongedeelte. Daar bevindt zich ook een kleine wasruimte met wasmachine en douche.

 

 

Op de bovenverdieping is ruimte voor twee slaapkamers. De grootste heeft een tweepersoonsbed en een privédakterras met een prachtig uitzicht op Petra en, meer naar het oosten, op Molyvos en Turkije. In de andere slaapkamer bevinden zich twee eenpersoonsbedden.

 

Voor het huis bevindt zich een kleine voortuin waar altijd wel een plekje schaduw te vinden is, eventueel in de hangmat of onder de pergola.

 

 

In Lafionas zijn een paar traditionele ‘taverna’s’ met een schitterend uitzicht, alsmede een paar mini-supermarktjes. Per auto is het amper tien munten rijden naar kustplaats Petra, met zijn boulevard, diverse restaurants en mooie en gevarieerde stranden.

 

 

‘Am Alex’ is een prima plek voor families en mensen, die van de natuur of een actieve vakantie willen genieten. Een paar mooie wandelingen beginnen direct achter het huis. Wie de omgeving en het eiland wat verder wil ontdekken raden we aan een auto te huren.

 

 

‘Am Alex’ is te boeken voor maximaal 4 personen. De prijs per week varieert van € 350,- tot € 420,-, gebruik van water en elektriciteit inbegrepen. De kosten voor de eindschoonmaak bedragen € 50,-. Lokatie